En av de populäraste sporterna i världen  

Fotboll är en av de mest populära sporterna som finns i världen, de flesta har någon gång spelat fotboll i lag, antingen när de var små men många även i vuxen ålder. Målet inom fotboll är att man ska få in bollen i motståndarnas mål. Kontakt mellan hand och boll får inte ske och det är meningen att man endast ska aTraditional soccer ball on the lawnnvända sig av benen för att uppnå detta mål. Den enda som får använda sig av händerna i fotboll är målvakten som skyddar straffområdet, det vill säga målet. Man får även använda sig av händerna vid inkast, vilket innebär när bollen har åkt utanför och en spelare ska kasta in bollen på planen. Oftast är det 11 spelare i varje lag; 10 stycken utespelare och en målvakt. Det innebär att det totalt är 22 personer på planen i de vanligaste matcherna.

Det lag som har lyckats att göra flest träffar på målet som målvakten inte har lyckats stoppa när matchen är slut vinner och matcherna spelas normalt i två halvlekar x 45 minuter. Resultatet kan därmed bli oavgjort om lagen har lyckats få in lika många träffar på målet. I vissa typer av turneringar så tillåts inte detta dock och man kräver ett avgörande, därav kan det bli förlängning på matchen, straffsparkar eller i vissa fall kan det till och med bli omspel. Enligt undersökningar som är gjorda av Fifa så spelar ungefär 240 miljoner människor i över 200 länder fotboll regelbundet och det blir därmed världens mest populära sport. Dessutom anordnas VM finaler varje år och det anses vara det mest beskådade sportevenemanget i hela världen. År 2006 så såg totalt 715 miljoner människor världen över VM spelet. Du kan läsa mer om fotboll genom att besöka wikipedia, där finns mycket information.

Fotboll är utan tvekan en sport som engagerar många människor och även om man inte själv är fotbollsspelare så är det som exempel vanligt att man stödjer ett lag eller till och med är med i en supportergrupp av ett lag, att vara anhängare till ett lag engagerar många människor och kommuner.